Wandborden / diepe borden van Toine

Er zijn verschillende wandborden in omloop met designs van Toine Corstjens.

  1. gedrukte borden gedrukt door Zwikker / Porceleyne Schouw / De schouw van Porcelein (grote productie, deze zie je redelijk veel terug op markten) De B.V. De Schouw van Porceleinâ was de voorloper van aardewerkfabriek Chemkefa te Berg en Terblijt,Chemkefa is de afkorting van Chemisch Keramische Fabriek en het bedrijf is opgericht in 1969. De Koninklijke Sphinx te Maastricht sloot in dat jaar de divisie huishoudelijk aardewerk en hotelporcelein, waarop boventallig werknemer Leendert Zwikker het bedrijf De Porceleyne Schouw startte.

    In navolging van Sphinx gebruikt Chemkefa diep donkerblauwe verf. Het merkteken omvat een kroon met daarnaast een bloem en een fles Continue reading “Wandborden / diepe borden van Toine”

Schilderijen te koop

Er zijn doorgaan weinig werken te koop, ze zijn allen in prive of publiek bezit.

We kregen echter bericht dat Marx & Marx (http://www.marx-en-marx-kunst.nl/) enkele stukken te koop had staan (ze staan niet online).

Mocht u zelf een schilderij of keramiek te koop willen aanbieden dan willen we dat natuurlijk ook graag weten, laat dan een bericht achter in de comments of via het contact formulier.

 

Toine in “de Limburger”

N.a.v. het artikel in “de Limburger” van 01 december 2010 kregen we een groot aantal leuke reacties. We hebben deze 1:1 doorgegeven aan Toine (hij heeft geen e-mail maar we printen alle reacties uit).

Toine in de Limburger
Toine in de Limburger

Lees het artikel hier: Toine Corstjens 2010 de Limburger

(het artikel is in “PDF” formaat dus u hebt een PDF lezer nodig om het te kunnen lezen)

 

 

Mannen maken uw kop en schotel

Toine Corstjens 1957We kregen een leuk artikel toegezonden uit 1957 of 1958 getiteld “Mannen maken uw kop en schotel”.

Het artikel is in “PDF formaat” dus U dient een “PDF lezer” geinstalleerd hebben om het artikel te kunnen lezen:

Artikel Toine Corstjens 1957-1958.pdf

Uit dit artikel:

“die met zwier en grote handigheid bonte bloemmotieven en andere decoraties op kale
borden, schalen en koppen toverden, motieven en versieringen, ontsproten aan het kunstzinnige brein van Toine Korstjens.” (sic)

 

 

Website Nieuws

Na 4 jaar een kleine verhuizing van de website naar een nieuw plekje en wat weetjes:

  • Toine is nu 90 jaar geworden en wegens ziekte niet meer actief als schilder, maar in zijn jonge jaren was hij lid van de kunst kring van Henri Jonas te Valkenburg.
  • Hij is zijn hele leven werkzaam geweest als decor ontwerper bij de Sphinx en daarnaast schilderde en tekende hij honderden werken.
  • In 1958 won hij de Talens prijs voor beste Nederlandse schilder.
  • In dat jaar kocht DSM een werk van hem en voor de Philips fabrieken maakte hij een Plaquette, zelfs in de werkkamer van Prinses Wilhelmina hing een wandbord van hem ” De bevrijding”
  • Zijn keramieken zijn over de gehele wereld verspreid.
  • Hij exposeerde in meerdere landen België, Duitsland, Engeland, Italië, Zweden, bij de Sphinx en in ” ‘t oud Schtadhoes” te Valkenburg.